Samo za registrovane proizvođače

Bez autora
Jun 15 2011

Radovi na osposobljavanju Distributivnog centra za smještaj poljoprivrednih proizvođača sa područja Zete i Malesije tokom sezone prodaje voća i povrća mogli bi početi za nekoliko dana. Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa glavnim gradom, odlučilo je da izađe u susret proizvođačima i poboljša uslove za prodaju robe, koja se već dvije godine odvija u krugu oko Distributivnog centra, a objekat stoji prazan već desetak godina. Preduzeće AD Plodovi, čiji su akcionari Ministarstvo, Glavni grad i udruženja proizvođača iz Zete i Malesije i koje je vlasnik Distributivnog angažovalo je specijalizovanu firmu koja je napravila predlog radova, ali i uslova smještaja unutar Centra. Distributivni centar biće otvoren za proizvođače, na njihov zahtjev i na način koji im odgovara. Država i glavni grad neće žaliti sredstva da se ovaj projekat što prije realizuje, ali će udruženja proizvođača morati da poštuju preuzetu obavezu da regulišu uslove trgovine unutar Centra.

Samo za registrovane proizvođačeRadovi na osposobljavanju Distributivnog centra za smještaj poljoprivrednih proizvođača sa područja Zete i Malesije tokom sezone prodaje voća i povrća mogli bi početi za nekoliko dana - kazao je Pobjedi direktor AD Plodova Slavko Boljević.

Kako je naš list najavio prošle sedmice, Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa glavnim gradom, odlučilo je da izađe u susret proizvođačima i poboljša uslove za prodaju robe, koja se već dvije godine odvija u krugu oko Distributivnog centra, a objekat stoji prazan već desetak godina.

Pružena ruka

Preduzeće AD Plodovi, čiji su akcionari Ministarstvo, Glavni grad i udruženja proizvođača iz Zete i Malesije i koje je vlasnik Distributivnog angažovalo je specijalizovanu firmu koja je napravila predlog radova, ali i uslova smještaja unutar Centra.

- Distributivni centar biće otvoren za proizvođače, na njihov zahtjev i na način koji im odgovara. Država i glavni grad neće žaliti sredstva da se ovaj projekat što prije realizuje, ali će udruženja proizvođača morati da poštuju preuzetu obavezu da regulišu uslove trgovine unutar Centra. Da li će oni to i uspjeti vidjećemo, ali ovim želimo da skinemo hipoteku da država neće da izađe proizvođačima u susret - kazao je Boljević.

Uslovi

Prema njegovim riječima, predstavnici udruženja su predložili da se na objektu naprave četiri otvora za ulaz i izlaz vozila, kao i šemu regulisanja saobraćaja unutar njega.

- Prema projektu, unutar Centra biće 123 parking mjesta, koja će moći da zauzmu samo registrovani poljoprivredni proizvođači. Planirane su tri jednosmjerne ulice po devet metara, a pristup će imati kamioni do pet tona - objašnjava Boljević.

On dodaje da će preduzeće Tržnice i pijace imati obavezu da obezbijede higijenske i ostale uslove za nesmetan promet robe.

Za sada, kako je kazao, nakupci će ostati napolju, ispred Distributivnog centra, a planirano je da se uslovi u kojima prodaju robu poboljšaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik